Nicolae GEORGESCU – Cu Veronica prin infern Cartea regăsirilor, cartea despărţirilor

39,00 lei

Format A5, 336 pagini

Unul dintre cei mai prodigioşi şi mai autoritari eminescologi de azi, Nicolae Georgescu, prof. univ. dr. La Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Filologie, se înfăţişează lectorului cu o nouă carte de cercetare a vieţii şi operei lui Mihai Eminescu.

Ca şi G. Călinescu altădată, autorul avansează o avalanşă de documente, multe dintre ele inedite sau prea puţin cunoscute, cum sunt scrisorile din noul pachet al familiei Zarifopol, păstrate de fiica Veronicăi Micle, făcându-le să se piardă în şirul unei debordante poveşti de iubire.

Dar Cartea regăsirilor, Cartea despărţirilor este o carte ştiinţifică accentuat polemică, urmând stilul cu care ne-a obişnuit autorul. Nicolae Georgescu polemizează aici, bazându-se nu numai pe tezaurul D-nei Cristina Zarifopol-Illias, ci şi pe alte documente cunoscute sau inedite, cu Augustin Z. N. Pop, Torouţiu, G. Călinescu, Octav Minar, Eugen Lovinescu ş.a.

Având un simţ al construcţiei ieşit din comun, dublat de harul poveştii şi triplat de fervoarea documentaristului, eminescologul Nicolae Georgescu (cunoscut prin stilul său original de a apropia tinerii de Eminescu) aduce prin această carte adresată iubitorilor poetului naţional de toate vârstele, una din marile contribuţii la tezaurul eminescian.

Categorie: