Daniel CORBU – Iaşi, capitală a culturii (album)

140,00 lei

Format A4, 200 pagini color, legătorie manuală, supracopertă

Albumul Iaşi – capitală a culturii este o lucrare de o condiţie grafică impecabilă, plăcută la lectură, cu informaţii clare, păzite de stufoşenia textuală, şi cu imagini semnificative. O lucrare care să fie citită cu bucurie şi de ieşeanul îndrăgostit de urbea în care trăieşte şi de oaspetele venit în fosta capitală a Moldovei cu dorinţa cunoaşterii imediate.

Prin urmare, grija autorului a fost să dozeze informaţia textuală pentru un spaţiu de 200 de pagini şi să lase imaginile să-şi releve expresivitatea. Fiindcă veni vorba de imagini, s-au folosit atât cele mai bune stampe, litografii şi cărţi poştale care au circulat în epocă, precum şi imagini noi din Iaşul marilor zidiri, aşa cum arată astăzi, imagini executate de artistul fotograf Corneliu.

Sunt acoperite astfel, prin imagini şi explicaţii, clădiri şi monumente religioase, culturale şi administrative, construite atât în timpul în care oraşul era condus de şoltuzi şi pârgari, apoi de Eforie, cât şi după apariţia, în 1864, a instituţiei Primăriei.

Categorie: